Boek MaaikeMij

 emb‘Maaike’ staat voor het leven van een diep gehandicapt kind,  ‘Mij’ staat voor alles wat dit met  Ria Knijnenburg heeft gedaan. De omgang met haar, maar nog meer de bewustwording van haar afscheid. Ook symboliseren de twee M’s de eenheid tussen haar jong overleden tweelingzusje en de schrijfster van deze ontroerende biografie.
Een fragment lezen? 
Klik hier!

Een van de reacties van een lezeres via e-mail;

Ben jij ook benieuwd wat mijn dochter mij en mijn lezers heeft geleerd? De prijs van een exemplaar is  € 10,- exclusief portokosten, en is te bestellen via het contactformulier   of de beveiligde betaalknop.
Ik zou zeggen: laat je verrassen!

Titel: MaaikeMij
Auteur: Ria Knijnenburg
ISBN13  9789057868627
Afmetingen:   21,1 x 14,2 x 1,5 cm
Aantal pagina's:  148 pagina's
Uitgavedatum: 1 juni-2004
Uitgever:  Servo  ( niet via uitgeverij te bestellen)

 

Recensies

BIBEM – Tijdschrift voor literatuur & theater
Het zeer fraai vormgegeven werkje ( Maud Diemer heeft wel smaak!!) is geschreven door Ria Knijnenburg ( 51 j.), die als ziekenverzorgende in diverse verpleeghuizen werkte. Zij kent de sfeer van binnen en van buiten en dat is goed te merken. De sfeertekeningen zijn aan de realiteit ontleend.

Tijdschrift Geestelijke Verzorging: Stichting Fatima
Geeft dit boek je een nadere kijk op het werk, op kinderen met een handicap? Voor geestelijk verzorgers kan het een goed aanvulling zijn om de kennis te verbreden, wat het betekent een zeer ernstig verstandelijk gehandicapt kind te krijgen, de intense verbondenheid ermee, maar ook het verdriet en de zorgen.

Tijdschrift “EKR Magazine”
Soms laat een boek je met tegenstrijdige gevoelens achter. Dit boek valt in deze groep. Ria Knijnenburg vertelt haar eigen authentieke verhaal. Een verhaal dat ontroert, dat aangrijpt en soms verbijstert. Zij is een vrouw die ondanks of misschien wel dankzij veel ellende en verdriet boven zichzelf uit weten te stijgen.

Weekblad voor Deurne/ Peelbelang
Met haar autobiografische boek ‘MaaikeMij’ laat de in Deurne-Walsberg geboren en in Asten wonende Ria Knijnenburg lezers delen in een indringende levenservaring. Als moeder, als dochter, en als zus.

 

Een dorpsgenoot die me in de supermarkt aansprak, bevestigde de reden ook uitstekend waarom ik deze autobiografische roman de wereld in had gestuurd.

De jonge vrouw woonde in een straat waar jonge mensen in een woning waren gehuisvest die door een verstandelijke beperking begeleid samenwoonden. Wanneer ze haar buurtgenoten zag lopen op het trottoir, liep ze met een grote boog om hen heen. De geluiden die de jonge mensen voortbrachten, de ongecontroleerde bewegingen van hun ledematen en de directheid van hun emoties, riepen bij haar niet alleen medelijden op maar ook angst.  Nadat ze mijn boek had gelezen, zag ze haar buurtgenoten niet meer als enge figuren, maar als volwaardige buurtgenoten. Spontaan, eerlijk en oorspronkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *