Over mij

Missie

Ik ben Ria, moeder voor mijn kinderen en omaria voor mijn kleinzoon en kleindochter. Als ervaringsdeskundige halve tweeling maak ik de gevolgen van het verlies van een tweelingbroer of tweelingzus zichtbaar. Mijn tweelingzus Janneke overleed op driejarige leeftijd.

tweelingverlies

Drijfveren
Het overlijden van mijn oudere zus in 1996 maakte het verlies van mijn tweelingzus bij me los.  Omdat een dochter van me  op driejarige leeftijd is overleden (zij had zeer ernstige meervoudige beperkingen (ZEVMB) en overleed in 1981) en later dus ook mijn oudere zus, kon ik gevoelens van rouw naast elkaar leggen en, tijdens het schijven van mijn boek,  vergelijken met het vroege overlijden van mijn tweelingzus (1956). Deze verlieservaringen vormden het begin van mijn zoektochten  naar wat het betekent als tweelinghelft alleen achter te blijven. Ze brachten me op het punt waar ik me momenteel bevind: het schrijven en samenstellen van de bundel met de werktitel Verder leven zonder tweelinghelft. Ervaringen deel ik in een blog  .

* indicates required Email Address * First Name

Ook geeft mijn boek  MaaikeMij  al een mooi inkijkje in het (verborgen) leven van een halve tweeling.

Boek MaaikeMij

Het verhaal gaat over het leven van mijn oudste dochter, Maaike werd geboren met ernstige meervoudige beperkingen (emb). In het verhaal neem ik de lezer mee in haar strijd te aanvaarden dat zij handicaps heeft, uit huis moet worden geplaatst omdat het niet anders kan en uiteindelijk sterft.
In het verhaal zijn herinneringen verweven aan mijn tweelingzus Janneke.

De herinneringen aan  mijn tweelinghelft kwamen naar boven tijdens het schrijven over de hechte band die ik had met mijn dochter. In interviews rondom de boekpresentatie vertelde ik wat er gebeurde tijdens het schrijven. Wat ik tijdens het interview voor het Eindhovens Dagblad heb verteld, staat globaal te lezen in De vreugde die een gehandicapt kind brengt.

Tweelingverlies Essay Schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *